Wednesday, June 30, 2010

qirmumtaz 1st giveaway

Posted by YamMy at 4:21 PM

salam semua...
saya menyertai qirmumtaz 1st giveaway, macam best aje... hehe..
dan entri ni saya copy n paste aje dari blog qirmumtaz.
jom la join ramai2. hehe.....
.
.
.
.
.
.
.
.




Perhatian: Ini adalah qirmumtaz 1st giveaway, jadi sila pergi ke alamat ni http://qirmumtaz.blogspot.com

Salam buat semua pelawat qirmumtaz, 1stly, nak bagitau niat buat giveaway ni:

Pertama: nak tambah follower
Kedua: nak ramaikan rakan blogger
Ketiga: nak tambah semangat berblogging dengan adanya orang yang datang drop komen, walaupun say hi pada entry yg baru.
Keempat: Berpesan-pesan dengan kebenaran

Jadi, sapa-sapa yang nak join boleh lah ikut step mudah di bawah:

1. Jadi follower di
http://qirmumtaz.blogspot.com dan blog http://qirmumtaz2u.blogspot.com (jangan risau, sy jg akan jd follower anda juga, pis!)
2. Link kan url blog http://qirmumtaz.blogspot.com dan http://qirmumtaz2u.blogspot.com di blog list anda.
3. Copy entry ni dan buat posting di blog anda
4. Sila tinggalkan komen beserta url blog anda. tq
5. WAJIB baca
TAZKIRAH di bawah entri ni,

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>GIVEAWAY<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

5 follower yang berjaya dalam cabutan undi akan menerima mana-mana 1 sticker islamik (utk kenderaan) di ats. Penghantaran hadiah menggunakan pos biasa sahaja, harap maklum. Pemenang akan diumumkan pada 30 Julai 2010. Cepat..cepat selagi stok stiker masih ada..

IKLAN; Sila ke kedai sticker islamik saya:
http://qirmumtaz2u.blogspot.com/search/label/STICKER ISLAMIK (KERETA)

TAZKIRAH: Pakaian - Barangsiapa memakai pakaian yang berlebih-lebihan terutama yang menjolok mata , maka Allah akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat nanti - Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, An Nasaii dan Ibn Majah.

Petikan dari Surah Al Ahzab Ayat 59. Bermaksud : Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali . Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah maha pengampun lagi maha penyayang.


Sesungguhnya sebilangan ahli Neraka ialah perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang yang condong pada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat. Mereka tidak akan masuk Syurga dan tidak akan mencium baunya -Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim. Keterangan : Wanita yang berpakaian tipis/jarang, ketat/ membentuk dan berbelah/membuka bahagian-bahagian tertentu.

Rambut - Wahai anakku Fatimah ! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam Neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya - Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim


Aku hanyalah insan biasa, mengharap teguran dari sahabat dan mendamba redha Allah. ~qirmumtaz~

2 bebelan korang:

Nur Su'aidah on June 30, 2010 at 5:01 PM said...

menutup aurat bukan sahaja luaran. :) terima kasih atas ingatan.

qirMumtaz on June 30, 2010 at 5:34 PM said...

Tq Yammy panjangkan entry ni..mg sama2 kita berdakwah..Yammy memang best!

Related Posts with Thumbnails
 

SeMaLAM..HarI !n! daN EsOK Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez