Wednesday, June 30, 2010

Senyum Kambing...

Posted by YamMy at 6:57 PM 0 bebelan korang



____________________________________________________________________


girl and boy


girl : If i feel bored, wat should i do honey??
boy : call me!
girl : If i feel sad?
boy : think of me!
girl : if i feel lonely?
boy : meet me!
girl : if i feel sleepy?
boy : dream of me!
girl : if i feel hurted?
boy : remember me!
girl : wat if i feel hungry??????
boy : REBUS MEEE !!!!!

_________________________________________________________________________________________________

Beruang, Singa dan Babi bertemu di hutan...


Beruang : "Korang tau tak, sekali aku mengaum, seluruh hutan menggigil."
Singa : "Ek eleh! Tak power lagi. Aku kalo mengaum, semua belantara kegerunan."
Babi kata: "Wa La Weh.... Aku bersin skali aje, satu dunia panik beb!!"
Beruang & Singa : Kau memang Babi!!


_________________________________________________________________________________________________

peluk kuat2 ye...


ayam togel, ayam termiskin didunia.


Ayam & Kambing



Pada suatu hari,ayam telah menghiaskan dirinya dengan menyangkut manik-manik yang berkilauan pada setiap helaian bulunya. Tajinya diasah sehingga berkilauan dan berjalanlah ia menuju ke kediaman kambing.

Tiba di kediaman kambing, ayam pun menyapa sahabatnya itu.

Ayam : Kambing, pekabo?

Kambing : Baik. Wah,ayam. Bukan main lagi kau. Kau nak ke mana
hensem-hensem ni.

Ayam : Takde ke mana. Sesajalah nak tengok riaksi engko.

Kambing : Tapi kan ayam, macam mana pun ko berhias, ko jalan tetap kaki ayam, kan?

Ayam : Ko kutuk aku ye. Ko pun apa kurangnya.....

Kambing : Apsal pulak?

Ayam : Nampak macam alim. Bela janggut. Tapi TELUR nampak...

_________________________________________________________________________________________________



Guru Dan Murid

Guru : Budin, di mana letak Australia ?
Budin : Di sini, cikgu! ( sambil menunjuk peta )
Guru : Bagus! Sekarang Abu, siapa yang menemukan Australia?
Agus : Abu, Cikgu!


_________________________________________________________________________________________________



Anak Ular


Anak ular : ibu kita nie beracun tak?
Ibu ular : ya.mengapa tanya?
Anak ular : matilah saya.... saya baru saja tergigit lidah saya!

qirmumtaz 1st giveaway

Posted by YamMy at 4:21 PM 2 bebelan korang

salam semua...
saya menyertai qirmumtaz 1st giveaway, macam best aje... hehe..
dan entri ni saya copy n paste aje dari blog qirmumtaz.
jom la join ramai2. hehe.....
.
.
.
.
.
.
.
.




Perhatian: Ini adalah qirmumtaz 1st giveaway, jadi sila pergi ke alamat ni http://qirmumtaz.blogspot.com

Salam buat semua pelawat qirmumtaz, 1stly, nak bagitau niat buat giveaway ni:

Pertama: nak tambah follower
Kedua: nak ramaikan rakan blogger
Ketiga: nak tambah semangat berblogging dengan adanya orang yang datang drop komen, walaupun say hi pada entry yg baru.
Keempat: Berpesan-pesan dengan kebenaran

Jadi, sapa-sapa yang nak join boleh lah ikut step mudah di bawah:

1. Jadi follower di
http://qirmumtaz.blogspot.com dan blog http://qirmumtaz2u.blogspot.com (jangan risau, sy jg akan jd follower anda juga, pis!)
2. Link kan url blog http://qirmumtaz.blogspot.com dan http://qirmumtaz2u.blogspot.com di blog list anda.
3. Copy entry ni dan buat posting di blog anda
4. Sila tinggalkan komen beserta url blog anda. tq
5. WAJIB baca
TAZKIRAH di bawah entri ni,

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>GIVEAWAY<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

5 follower yang berjaya dalam cabutan undi akan menerima mana-mana 1 sticker islamik (utk kenderaan) di ats. Penghantaran hadiah menggunakan pos biasa sahaja, harap maklum. Pemenang akan diumumkan pada 30 Julai 2010. Cepat..cepat selagi stok stiker masih ada..

IKLAN; Sila ke kedai sticker islamik saya:
http://qirmumtaz2u.blogspot.com/search/label/STICKER ISLAMIK (KERETA)

TAZKIRAH: Pakaian - Barangsiapa memakai pakaian yang berlebih-lebihan terutama yang menjolok mata , maka Allah akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat nanti - Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, An Nasaii dan Ibn Majah.

Petikan dari Surah Al Ahzab Ayat 59. Bermaksud : Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali . Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah maha pengampun lagi maha penyayang.


Sesungguhnya sebilangan ahli Neraka ialah perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang yang condong pada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat. Mereka tidak akan masuk Syurga dan tidak akan mencium baunya -Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim. Keterangan : Wanita yang berpakaian tipis/jarang, ketat/ membentuk dan berbelah/membuka bahagian-bahagian tertentu.

Rambut - Wahai anakku Fatimah ! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam Neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya - Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim


Aku hanyalah insan biasa, mengharap teguran dari sahabat dan mendamba redha Allah. ~qirmumtaz~

Helah kawin lain yang tak jadi...

Posted by YamMy at 11:43 AM 1 bebelan korang


thanks to google.. lalala..




Seorang suami sedang mencari-cari helah untuk membolehkan dia berkahwin lagi.

Antara alasan yang diberikannya:

Suami : Lelaki kawin 3 baru lah sah

Isteri : Kenapa pula?

Suami : Cuba terjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris, "satu" is one, "dua" is two, "tiga"

isteri (is three). Baru betul dan sah!.

Isteri : Tapi abang kena faham Bahasa Inggeris, terutama tentang "singular" dan "plural"

Suami : Berkenaan apa tu?

Isteri : Satu tu "Singular"; dua atau lebih "Plural"

Suami : Contohnya?

Isteri : One car sebagai singular, two cars sebagai plural. Apa bezanya?

Suami : Ohhh... tambah huruf "s" untuk yang plural

Isteri : Betul tu. Sama juga la untuk abang

Suami : Macam mana pula boleh sama?

Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika dua isteri dah jadi plural, maka abang MAMPUS
tambah "s" je, kan?

Lepas daripada tu, si-suami tidak pernah lagi berceritakan hasratnya untuk berkahwin lagi...

Fakta-fakta menarik...

Posted by YamMy at 10:18 AM 1 bebelan korang







Wanita-wanita dari keturunan Pigmy di Lembah Congo, Afrika amat

takut jika suami mereka terpikat dengan wanita-wanita lain. Bagi

mengelakkan suami digoda oleh wanita lain, setiap isteri bertindak

mengawal suami mereka dengan mengukir nama mereka di dahi suami

masing-masing. Lantaran itu, sudah pasti suami mereka tidak lagi

miang untuk mendekati wanita lain kerana nama isteri mereka sudah

terpahat di dahi.




Gajah Afrika hamil selama 640 hari.




Bilangan telefon di bandaraya Tokyo, Jepun adalah lebih banyak

daripada bilangan telefon yang terdapat di seluruh Afrika.




Semut mempunyai otak yang paling besar dalam alam haiwan, jika

dibandingkan dengan nisbah saiz badannya.




Cacing gergasi Australia- cacing terpanjang di dunia boleh

membesar sehingga 2 meter panjang.




Jerung adalah binatang berbahaya, malah sebelum ia ia dilahirkan

lagi. Saintis Stewart Springer telah digigit oleh satu embrio jerung

pasir semasa beliau sedang memeriksa ibu jerung tersebut yang sedang

hamil.




Dr James Barry, wanita menyamar sebagai lelaki menjadi jeneral

dalam tentera Ratu Victoria. Dr Barry menyertai pasukan perubatan

tentera, berkhidmat selama 40 tahun sebagai doktor bedah dan juga

ketua penyelia kepada beberapa buah hospital. Dalam tempoh itu, dia

dikenali sebagai Dr James Barry, seorang lelaki. Jantina sebenar

beliau hanya diketahui pada 1865 apabila dia meninggal dunia.




Semi

nit selepas anda membaca ayat ini, 100 orang kan meninggal



dunia dan 240 bayi akan lahir. Mengapa? Kerana pertambahan populasi

dunia dianggarkan sebanyak 140 orang seminit.




Batu karang yang terbesar pernah dikeluarkan daripada pesakit

ialah seberat 1.36 kg.ouch.. seksanya..

Tuesday, June 29, 2010

Eskalator untuk orang malas..

Posted by YamMy at 12:59 PM 1 bebelan korang





hmmm.. kalau diberi pilihan antara eskalator dengan tangga, korang pilih yang mana??

saya tak suka eskalator, lambat nau.

tapi kalau dah semput tu eskalator la pilihan paling bijak kan.. tak kan nak menyusahkan diri lagi...

orang yang sehat2 tu naik tangga je la ye...

eskalator tu bagus jugak. untuk budak2 n orang tua.

tp adik saya takut naik eskalator. fuhhh. ^_^"

ni pulak antara penyalahgunaan eskalator
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
eskalator kat fitness centre.. motif?? cam ne la nak kurus...





ni eskalator untuk orang malas.. aiyarkk...






huhu... sian sama ini pak cik lor... beguling2 die...

Monday, June 28, 2010

Bila budak berserita...

Posted by YamMy at 11:39 AM 3 bebelan korang






Semalam aku pergi rumah sepupu aku di klang. Mase tengah main2 dengan anak2 dorang. tibe2 si kakak(ank sulung sepupu) sibuk bercerita. Dia panggil aku kakak.. terase mude pulak.. hei, aku mmg mude ok. kalau ikut pangkat. aku ni mak cik dorang la. huhu...




kakak: akak!!!(aku la tu)... hari tu kitorang nampak hantu....

aku: pura-pura tekejut.... eh, iyeeee?? kat mane??

kakak: kat sanee...sambil tangan tunjuk mane2 tah. Rambut die panjang sangat... Gigi dia kan, ade taringgg...

aku: masih pura-pura tekejut... Ada darah tak??

kakak: banyak darah dia.. Hantu tu pakai baju putih.. pastukan, hantu tu hilang masa papa sampai..



then datang la adk dia no 2. Dorang panggil Abai. Abai pon nak becerita jugak la..



Abai: a'a, ktorang nampak hantuuuu..

aku: Oo.. Abai pon ade?? Nampak pukul berape??



Abai ngan si kakak jawab serentak pulak tu. tapi jawapan tak same..



kakak: pukul 11..

Abai: pukul 3..

Aku: .... erk.

kakak: pukul 11 la...

aku: sape lagi nampak hantu??



Abai da senyap sbb bg jawapan salah... takut ngan kakak kot... ngeh3.



kakak: Ktorang je nampak. papa je tak nampak hantu tu.. nama hantu tu Shasha



adeh... Ade name ea hantu tu, korang kawan ngan dia ke?? jap2. name hantu tu masam nama pelakon je... hmmm..

lepas tu si kakak sambung cerita...



Kakak: hantu tu kan tangkap budak, pastu dia makan budak tu... sebab tu ade banyak darah.

aku: fuiyooo... pura-pura percaye... keh3. ni macam kes kena tipu ngan papa dia je..

Friday, June 25, 2010

Fuhh.. Nasib Baik

Posted by YamMy at 7:25 PM 0 bebelan korang






ikan periharaan en google.





Nasib sape yang baik ni?

huhu.. alkisahnya.

ikan2 aku yang kiut miut itu melompat2 sampai keluar dari balang. hah. nakal sangat.

sib baik aku pergi jenguk.

aik, mane pulak ikan2 ni.

rupanya dah tersadai kat tepi balang. huh. nakal lagi.

sib baik saya yang comel ni nampak.

Fuhh.. Nasib baik. sumua dah selamat.

Ikan-ikan tu dah kembali berlari berenang kegembiraan selepas saya selamatkan.. hehe
Related Posts with Thumbnails
 

SeMaLAM..HarI !n! daN EsOK Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez