Friday, May 28, 2010

Hari ini HARI MALANG ANDA??? Siri I

Posted by YamMy at 6:39 AM 2 bebelan korang





Mayat seorang lelaki yang rentung jauh di dalam hutan dijumpai semasa pihak bomba California melakukan penilaian terhadap kesan kebakaran huatan yang telah berjaya dipadamkan. Aneh.... Si mati berpakaian sut renang lengkap dengan sirip kaki, tong oksigen dibelakangnya dan topeng pernafasan skuba.



Bedah siasat dilakukan...
-mangsa bukan mati disebabkan kebakaran.
-punca sebenar: kecederaan kedalaman yang teruk.



Cerita disebaliknya:
mangsa sebenarnya sedang menikmati percutian aktiviti skuba di pantai yang terletak kira2 20 batu dr tempat kebakaran hutan berlaku. Dalam usaha pihak bomba memadamkan kebakaran, helikopter digunakan untuk mengangkut air menggunakan bucket yang besar dari punca air yang paling hampir.



haaa.... pembaca dpt teka ape yang berlaku pada mangsa??



mangsa yang menyelam di laut tiba2 menjunam lebih 300 kaki dari udara ke api... huhu ciannye. (die terperangkap dalam bucket tu rupenyer semase proses mengangkut air dilakukan..)



bayangkan....



masih terasa hari ini hari malang anda??



akan bersambung...


::coretan::
::sinar matamu membuat aku terpaku::




Thursday, May 27, 2010

Teh yang comell!!!

Posted by YamMy at 7:17 PM 0 bebelan korang



oh teh..



suka??

tidak??



suka atau tidak bukan persoalan..
teh pun dah pndai ber-fesyen tau(istilah aku aje...)
mari tengok ramai-ramai....




untuk kamu-kamu yang suke sidai baju mesti suka teh fesyen gini.



haaa.. cam ni la cara gune teh hanger..

teh hanger.. boleh sangkut je kat cawan..



ni pula teh kapal selam...
boleh tukar serbuk teh yang dah diguna ngan serbuk teh yang baru..
tak percaye?? mari tengok.

teh apa ni ek.. cair je.. hehe



berita baik untuk perokok..
ade teh yang di buat khas untuk anda..
tadaaa.....

jangan hisap rokok tapi minumlah teh rokok.... kalau nak lepas gian.. nak hisap rokok yang ni pon boleh...lol



oh, ada lagi.. teh ini pon special...
teh terbang tau..
tengok la sini..

burung tu dok lam sangkar cawan... hehe.



haaa... ni pulak bentuk piramid.
comel juga..



bertambah comel teh ini, ada daun di atasnya. Wah..



Kalau hendak bentuk orang pon boleh.
cool beb.

Macam-macam rupa ada. Ade x teh yang rupanya macam aku?? hmmm...



ni paling aku suka...
bentuk sampan..
kalau boring2, aku boleh main sampan dalam teh aku... muehehe..

alaa... x ada color lain ke.. huhu



Creative sungguh depa ni ye... teh pon ade macam-macam bentuk...
hmmm... kalau teh tarik pakai teh cap apa ea??



p/s: apa-apa pon... teh tarik juga menjadi idaman kalbu.. hehe


oh nuang...

Posted by YamMy at 1:54 AM 0 bebelan korang
oh nuang... ku merinduimu... bile lagi kita dapat berjumpa ye... memori bersamamu tetap terpahat diingatan....

kepada sesiapa yang bername nuang. (eh, ada ke??).. ampun dan maaf dipinta. ayat di atas tiada kena mengena dengan anda. hehe..

untuk pengetahuan korang..... nuang ni sebenarnya nama sebuah gunung yang terletak di hulu langat, Selangor. Dengan ketinggian 1493 meter (4898 ft), gunung nuang merupakan gunung yang tertinggi di Selangor. Secara purata pejalanan dari kaki gunung ke puncak memakan masa 7 jam..

waktu pagi... still fresh.

kami bertolak dalam jam 7.30 pagi.. masing-masing semangat... menuju puncak!!! yeaahhh.. time macam ini memang la semua besemangat lagi.. laju bila berjalan.. tapi bila sudah tengah jalan.. tecungap-cungap... rasa macam nak buat-buat pengsan je.. muehehe...


antara r&r ktorang.. letih oooo....



berbaju merah selaku komander

Serius aku cakap.. memang penat... nasihat aku, kalau mendaki gunung. besiap sedialah ye... pastikan stamina korang tinggi.



senyum semua.. luv dis pic [^.^]



fuh...kuat juga budak ni...



akhirnya.. kami di puncak!!!.


Akhirny.. kire-kira dalam jam 12.50 kami yang macam siput ni pon smpai lah ke puncak... hehe.. aku pon tak sangka dapat naik sampai puncak.. al-maklumlah.. baru first time.. sampai aje aku kat atas tu terus baring atas tanah.. tak senonoh kan.. tapi aku tak kira, nak baring gak.. hehehe...



Dalam pendakian kami ke puncak, sempat juga la kami snap pic haiwan2 yang pelik... nak tengok??
nah.. amik ni.. hehe



inilah en Gonggok


kami teserempak dengan beliau semasa turun dari puncak... kalau pegang rasa geli2 gitu.. muehehe...



mr. hammer worm-name yang aku letak sendiri..(aku pon tak sure jantan ke tino nate ni.. hehe) pelik kan kepale dy.. cam hammer gitu.

haaa... mr worm ni aku jumpa ada 2 ekor.. ini yang besar.. satu lagi yang kecik (tak ada kat cini), tapi aku jumpa dorang lain2 tempat.. dorang ni anak beranak yang terpisah kot(cianny).. huhu..



mr shy

Ini pula mr shy(kenapa aku rasa haiwan yang kami jumpa semuanya jantan?? .... -_-"). Kenapa nama dia mr shy?? sebab kami jumpa beliau dalam keadaan macam ni... aku rasa dia malu ni (ok, aku tipu je). Ini lah cara penyamaran haiwan ni...-kalau salah sila betulkan ye..



alhamdulillah, kami selamat pergi dan kembali ke rumah masing-masing. Tapi, bila bangun pagi esoknya memang rasa macam nak tercabut kaki. jalan pon bertatih... aku jadi orang yang paling malas di dunia (over la pulak) selama 3 hari. hoho... skit oooo.. yela pergi panjat gunung tanpa ada stamina.. amik ko.. hehe



Itu saje yang dapat aku dapat kongsikan kat sini...


p/s: memori terindah tatkala aku bersama denganmu.

Saturday, May 22, 2010

Plinggg.....

Posted by YamMy at 11:16 PM 0 bebelan korang


malam tadi.... masa syok layan cerita kat tv 2, sambil makan nasi (lapo sgt... macam orang tak pernah makan..)... abah pun balik... dengar juga la bunyi motor abah...tuttt..tuttt... (bunyi motor ke ni?? hehe). balik je.... terus abah menghadap komputer.... pelik juga.. bio le (sambung balik tgk cite tu, sambil mengunyah-ngunyah.)... pastu abah panggil aku..."angah, kenapa benda biru ini tak hidup??" ak dengan muka blur..(benda biru?? ooo.. menatang tu..).... sebagai anak yang baik.. ak pon pergi la tengko ape2 yang patut, hmmmmm... tekan tu tak kena... tekan ni, tak hidup.... ahh, sudah.... ape masaelahnya ni?? cuak juga aku... dalam 5 minit juga la kitorang belek2 ape yang patut.....

then.....

ummi ak pula join... dia tanya."apa bising2 ni??....". ak pun cakap la... "modem ni tak boleh nk hidup..". pastu ummi pun tengok la.... hmmm... belek2 ny belek... dengan sentuhan ajaib ummi, plingg.... modem tu boleh hidup!!!. aik, macam mana ummi boleh hidupkan??? nak tau ape yang x kena???.. haaa... salah pasang pluggg!!!!... sbb, plug yg abah ak dok cucuk td plug printer.. memang la tak hidup modem tu.....aiyooo... aku dah tepuk dahi..(macam mana la aku boleh perasan tadi. haih....) abah pulak senyap...... ummi da gelak sakan... ehehehe... abah dengan aku malu sendiri.... dgn muke poyo dan tak bersalah.. aku sambung balik tengok cerita tv 2 tadi..

moral of the story::jgn kelam kabut ye.. jadi la macam ummi... cool je... ehehehe...

Tarikh Lahir...

Posted by YamMy at 12:43 AM 0 bebelan korang
Tarikh lahir siapa pula ni??... -blog aku la- ehehe...
Dengan ini terlahirlah blog yang bernama SeMaLAM... HarI !ni daN EsOK.

............. -tarik nafas dulu-

nak tau kenapa aku buat blog ni??

Kalau hendak tahu, boleh dikatakan orang sekeliling aku ni buat blog....
housemate aku cakap.. "eh2, kau online ea.. tengok la blog aku." then, aku baca la.... lepas itu, die ckp macam gini... "eh, jangan la baca depan aku... malu la"-tesiput siput. dalam hati aku kata... pulak dah, tadi suruh aku tengok blog dia. haihh..

al-kisahnya... dari dulu ada minat nak buat blog ni.

tapi....




tapi!!!




ak malas... ahaha
pada tarikh keramat ini la aku terasa macam nak merealisasikan minat aku yang dah lama tu.. hihi.
okeylah.. adiosss.


-sekian-
Related Posts with Thumbnails
 

SeMaLAM..HarI !n! daN EsOK Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez