Monday, November 29, 2010

nasib tinggal di rumah pangsa.

Posted by YamMy at 10:09 AM 3 bebelan korang


kalau dah nama tinggal kat rumah pangsa. orang dok mengumpt kuat2 kat atas pon kita boleh dengar, budak lari2 kat atas pon dengar jugak. budak nangis pon boleh dengar. budak gaduh pon boleh dengar. jiran atas ketuk lesung batu pon boleh dengar. tak cukup dengan tu, orang bawah karok pon boleh dengar, pasang music kuat2 pon boleh dengar.

sib baik la ni rumah sewa ja. huhu.. dan nasib baik jugak sebb jiran2 aku ni tak brape bising mase aku nak periksa ritu.

owh ye, baru aku perasan, sekarang kan time cuti sekolah , ramai la pulak budak2 kat atas nihh.. makin bising jadinyer. huhuhuhu...


p/s: teringin pulak nak buat bising, kasi orang atas n bawah dengar. hehehehe

Saturday, November 27, 2010

aktiviti bersama ex-housemate

Posted by YamMy at 6:47 PM 1 bebelan korang


hoho.. ritu dok meronggeng ngan ex housemate, then stay rumah dorang 1 malm. huhu.. rindu ngan depa nih. bnyk gak aktiviti kitorang.

1. g mandi laut
2. cari remis. aku rase aku paling exited. sampai tetonggeng carik remis tu. sesape nak cari remis, ajk aku ye. aku nak ikot. hehehe
3. bace komik fiqa- dia neh pengumpul komik tahap dewa. hihi
4. bbq kat patai puteri
5. tangkap ank ikan. dapat sekor je pon. hehe
6. tgk cite rapunzel. bezzzzzzz OOooooO. aku ciap promote cite tu kat akk dewi lagi. hehe
7. makan remiss yang dimasak oleh fiqa. smpai menjilat jari tuh.

tapi aku dalam mood malas nak upload gambo. ta aku download ye.

Saturday, November 20, 2010

air yang lebih hina dari air kencing anjing hitam

Posted by YamMy at 8:40 PM 1 bebelan korang

Semua orang tahu bahawa kalau meninggalkan solat adalah dosa besar dan malahan lebih hina daripada khinzir. Betapa hinanya kita kalau meninggalkan solat seperti yang dikisahkan pada zaman Nabi Musa as. Begini kisahnya, pada zaman Nabi Musa, ada seorang lelaki yang sudah berumahtangga, dia tiada zuriat, lalu terdetik dalam hati dia (nazar), "Kalau aku dapat anak, aku akan minum air kencing anjing hitam.


" Nak dijadikan cerita, Allah pun kurniakan isteri si lelaki tadi pun hamil dan melahirkan anak. Apabila dah dapat anak, lelaki ni pun runsinglah. Dia dah nazar nak kena minum air kencing anjing hitam. Syariat pada zaman Nabi Musa berbeza dengan syariat yang turun untuk umat Nabi Muhammad. Kalau umat Nabi Muhammad, nazar benda yang haram, maka tak payah buat tapi kena denda (dam) atau sedekah. Tapi kalau zaman Nabi Musa, barang siapa bernazar, walaupun haram tetap kena laksanakan nazar tu. Lalu, si lelaki yang baru mendapat anak, dengan susah hatinya pergilah bertemu dengan Nabi Allah Musa dan menceritakan segala yang terjadi ke atas dirinya.


Lalu, Nabi Musa menjawab bahawa lelaki tu tak perlu minum air kencing anjing hitam tetapi akan minum air yang lebih hina dari air kencing anjing hitam. Nabi Musa perintahkan lelaki tersebut untuk pergi menadah air yang jatuh dari bumbung rumah orang yang meninggalkan solat dan minum air tu. Lelaki itu pun senang hati, menjalankan apa yang diperintahkan oleh Nabi Musa tadi. Lihatlah, betapa hinanya orang yang meninggalkan solat, sampai dikatakan air yang jatuh dari bumbung rumahnya, lebih hina dari air kencing anjing hitam. Itu baru air bumbung rumah, belum air tangan lagi. Menyentuh bab air tangan, selalu kita suka makan masakan ibu/isteri kita.


Jadi, kepada muslimat sekalian, peliharalah solat kerana kalau meninggalkan solat (kalau tak uzur), air tangan akan menitik ke dalam basuhan makanan; nasi, dsb. Anak-anak, suami pula yang akan makan makanan yang dimasak. Takkan nak biarkan suami dan anak-anak gelap hati minum air tangan orang tinggalkan solat. Tak gamak kan?

Tapi lain pula halnya dengan kita ni. Pagi petang, mamak! Teh tarik satu, roti canai satu. Ada pulak segelintir tukang masak yang tak solat. Kita pun makan bekas air tangan dia..Gelaplah hati kita, sebab tu liat nak buat kerja-kerja yang baik. Hati² apa yang kita makan. Betapa beratnya amalan solat ni hatta Allah syariatkan solat kepada Nabi Muhammad melalui Isra' Mikraj sedangkan kewajipan-kewajipan lain memadai diutus melalui Jibril as. Ketika saat Rasulullah nazak, sempat baginda berpesan kepada Saidina Ali (dan untuk umat Islam), "As-solah as Solah wa amalakat aimanukum". Maknanya, "Solat, solat jangan sekali kamu abaikan dan peliharalah orang-orang yang lemah di bawah tanggunganmu"

jutaria... aku kaya!

Posted by YamMy at 6:38 PM 1 bebelan korang


yaey!! aku kembali ke melaka. haih.. maleh senanyer nak balik melake nih.
dok rumah mmg bez, sampai tak study aku dibuatnyer. asik main jek. hehe.
paling tak tahan main jutaria.. alaaaa.. mainan nih..



adeh.. sakit perut aku gelak main mainan nih..

1. adik aku umo 9 tahun bace 100 sebagai 1000... kaye aku. hehee
2. mak aku bagi 5000, sebenarnyer die nak bg 500.. kaye lagi. hua3
3. adik aku merajuk sebab aku beli geran yang die nak beli. sampai nangis tuuu.. ahahaha


bile balik t akku nak main lagi... kecoh la budak2 ni

Tuesday, November 16, 2010

esok balik time raye. hehe.

Posted by YamMy at 5:40 PM 2 bebelan korang


setelah agak lame badan ni dimanja-manjakan. Akhirnya tiba lah masanya... aku telibat dalam demo, homaigod, betul ke ni. ahahaha... tu sebab la sengal2 badan ni. dah lame tak training, sekali masuk gelanggang, hah. padan muke aku. ahahaha...

doakan aku selamat ye dalam demo tu, ceh.. macam nak pergi beperang pulak. hehe...

owh ye, aku balik gombak esok besamaan 16hb... orang raye, aku baru nak balik. haih... apedaaa..

reason aku nak balik esok:

1. badan sengal2 seyh, malas nak gerak. adeyhh..
2.baju busuk hasil training semalam tak basuh lagi, betanah bagai baju tu. haih... tapi sebenarnya boleh je aku bwk balik gombak baju tu. tapi nak bwk balik beg laptop je esok. hehe. aku tau bile datang melaka ni balik, aku akan pikul 2x ganda barang... buah tangan la katekan. raye2 lak tu, mesti byk makanan. ahaha.
3.rancang nak balik gombak rini. tapi bgun lambat. ngee~
4.tak de reason dah, sian kat korang kene bace.
5.aku saje taip lagi nk cukupkan syarat. ahaha


sekain batik. tata

SUKEEEE!!!

Posted by YamMy at 3:33 PM 2 bebelan korang


sekejap sangat jumpe. takpe, da puas hati... hihi...

dia: "nah untuk awk"

tetibe rase gembira sangat2. SUKEEEE!!!




pstt: tak berenti senyum dari td. heee~

Monday, November 15, 2010

Posted by YamMy at 7:11 PM 0 bebelan korang


tebayangkan rumah kat gombak memang syiok. tp rase macam malas je nak tinggalkan negeri melaka ni. apetah lagi membayangkan cuti yang sagt sekejap tu. lagi rase macam berat punggung je. heh... nak naik turun bas ni la yang membuatkan aku tak semangat nak balik... kejap rase nak balik, kejap lagi rase malas nak balik. mane satu niiiihhhhhhhhhh.
tapi bukan selalu dpat jumpe family kan. agak lame jugak la aku tak balik sebenarnyer... semenjak cuti raye aidilfitri ritu. sepatutnya orang yang rumah dekat macam ni la selalu balik rumah. ni kawan aku yang dok perak tu lagi kerap balik dr ak ni haaa. adei..



care2 menghilangkan tensionnnn
.
.
.
.
.
.
.
.

ABC ngan nasi ayam satu!!!






hati maseh berbelah bahagi.. *sigh, sebab tak dapt ABC ngan nasi ayam lagi. heh.

maafkan saya

Posted by YamMy at 4:53 PM 0 bebelan korang


huhu. minggu ni mood kurang baik. sangat kurang baik. haih .betambah dengan paper yang tak berapa nak baik.
maka, orang yang tedekat la terkena tempiasnya.
pantang salah sikit, mule la nak mengada2. heh.. menci tau.



maafkan saye yep..


Wednesday, November 10, 2010

asik pekse je. @_@

Posted by YamMy at 8:49 AM 0 bebelan korang


malam td pekse, petang ni pekse lagi.. pagi esok pon ade pekse jugak. huaaaaaa. nak balik.. mmg sebijik aku macam ni. haihhh.. nak balik umah...

Tuesday, November 9, 2010

final paper ke 2

Posted by YamMy at 5:21 PM 0 bebelan korang


malam ni paper kedua untuk final exam sem ni. mintak2 sumua tips yang prof bagi masuk la. fuh, sampai ngantok aku bace nota-nota ni, baru tido 1/2 jam. orang tu ckp "ai, lamenyer tido.." huhu.. tak baik tau.

tata. aku nak bace nota balik. (@_@)

saya ada nokia baru. jangan jeles..

Posted by YamMy at 11:22 AM 0 bebelan korang
Saya ada nokia baru..

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.



Ahli stunt amateur






Masa ke tandas cuba la Google ini
.
.
.
.
.
.
.

.
.
..
.
.
.

Monday, November 8, 2010

Pasu bunga berhantu..

Posted by YamMy at 9:12 PM 1 bebelan korang




korang nmpak tak pasu2 bunga berhantu kat atas ni? heh.. macam2 rupe ade.. tapi tak la berhantu pon. kuang3.. tapi, nasib baik tak de kat rumah aku. kalau tak awl2 lagi pasu bunga ni da selamat masuk dalam sungai. hoho... aku tak la takut sangat. cuma ngeri je ngan wajah2 pasu bunga nih. nak2 kalau aku balik malam2... aku bagi salam kang, die lak yang jawab. X mo la jang... apetah lagi ramai yang penakut kat rumah aku tu..

hey, aku ade lagi satu cite ni. sape nak dengar sile ambil tempat masing2 ye... kat rumah aku dulu ade banyak pasu bunga. sampai mak aku tak taw nak tanam ape dah. alih2 pasu bunga tu hilang jek... hei, mak aku pon mengamuk la.. tapi sampai la ni tak tau sape yang amik. di saat itu, mak aku berikrar akan jejak sapa2 yang ambil barang milik kitorang... hoho. sangat ganaz lah... ha, tu la... sarang tembuan jangan diusik.. sape tak marah kalau barang kene curik.. kan3...

hokey la, aku nak sambung study dulu.. sok ade paper lagi, tadi baru abis satu paper. chaiyokkk..

Sunday, November 7, 2010

Survey Golongan y boleh baca 1000 Muka Surat Dalam Masa Singkat

Posted by YamMy at 7:39 PM 1 bebelan korang

Satu survey telah dijalankan untuk menentukan golongan yg
boleh membaca 1000 muke surat yg penuh dengan fakta dlm mase plg singkat.

Keputusannye adelah:

Writer: 6 bulan
Doctors: 2 bulan
Lawyer: 1 bulan
Student yg ade exam esok: 1 malam

Rambut menawan.. ye ke??

Posted by YamMy at 11:37 AM 1 bebelan korang


no komen.. sebab tak paham. hehehe..


heh.. yang ni mesti sempena olimpik.


amoi tu pon gelak kan die. nak gelakkan die jugak ke. cian la pulak....


ni mesti nak menyamar jadi harimau. aummmm..


rambut ni ilham dari tikar mengkuang ke. konpius la. heh..


haaa. ade tak persamaan antara rambut minah ni ngan patung tu...
sile ckp ade yer.hoho


sape2 yang rase kurang ketinggian, boleh la cube rambut ni untuk menambah ketinggian. hoho~

Saturday, November 6, 2010

Jom download movie.

Posted by YamMy at 11:13 AM 0 bebelan korang



jom download movie, ngeh3.... dulu pon aku tak tau nak download movie, tapi skarg ni da pndai. pandaisikit2 jek. ade byk blog yang membolehkan kite download movie. Tapi aku suke pergi sini.. www.syok.org .kadang2 tu aku gune torrent download. Tp biasenyer aku download cite kat syok ni jer. sebabnyer, size movie die kecik. cepat sikit nak download, tp korang kena daftar dulu la sebelom nak download cite dalam tu. jangan risau tak kene bayar pon. ngeh3. tp sape2 yang nk menyumbang, dialu-alukan la ye. kite ni slalu nak bende free kan.. hoooo~

cam ni ghupenyer kalau korang da sign in..

Sifat Bidadari

Posted by YamMy at 9:33 AM 0 bebelan korang



1. Sebagai Isteri yang Suci

2. Kepala dan Kerudung yang Dikena kannya

3. Wajahnya Putih dan Cantik Jelita

4. Sangat Indah Rupawan

5. Keindahan Matanya

6. Pandangannya Pendek (Tidak Liar)

7. Keindahan Hidung dan Kelembutannya

8. Pipinya Mulus, Bersih dan Ranum Kemerah-merahan

9. Mulutnya Manis dan Senyumnya Meman car kan Cahaya

10. Nyanyiannya

11. Suaranya Paling Merdu

12. Kekal Abadi

13. Selalu Berada dalam Keamanan dan Ketenangan

14. Selalu dalam Kesenangan

15. Selalu Rela dan Cinta

16. Senantiasa Menetap dan Mendampingi

17. Dipingit (Tidak Kemana-mana)

18. Berada dalam Tenda-Tenda

19. Selalu Memuji lagi Menyambut

20. Rambutnya Hitam Legam dengan Aro manya yang Harum Semerbak

21. Lehernya Halus dan Panjang

22. Pinggangnya Indah

23. Perutnya Indah

24. Hatinya Menjadi Cermin bagi Suaminya

25. Pergelangan Tangan, Tapak Tangan dan Cincinnya Sangat lembut

26. Disucikan

27. Mereka Adalah Perawan

28. Tidak Membosankan Suami dan Selalu Memuaskan

29. Betisnya Bening, Tumitnya Putih Mulus

30. Aroma dan Perhiasannya

31. Wanita yang Baik

32. Cerah Memancarkan Cahaya

33. Kedudukannya Tinggi

34. Berlimpah Kecintaan

35. Sebaya dan Sama

36. Benar-Benar Suci, dan sebelum nya tidak pernah Disentuh oleh Manusia maupun Jin

37. Luput (Terbebas) dari Akhlak Tercela

38. Diciptakan oleh Dzat Yang Maha Bijaksana Secara Langsung

Friday, November 5, 2010

10 kejadian menarik berlaku di facebook.

Posted by YamMy at 9:45 PM 1 bebelan korang

Hei, sape yang tak de facebook. Sile angkat jari kaki tinggi2. hehehe.. kalo tak tgk faceboook dalam satu hari tu, mesti rase tak sedap bdan... rase nak demam pon ade. ngeh3..

Berikut pula ialah portal kesayangan korang ini telah menghasilkan beberapa kejadian yang sukar dipercayai tetapi benar-benar terjadi dalam kehidupan yang diakibatkan oleh Facebook!

1. Sebuah gambar keluarga yang mana gambar mereka di Facebook telah dicuri dan digunakan sebagai iklan di Republik Chez. ceh, nak kene saman nih.. hoho~


2. Seorang wanita mengalami tekanan kerana banyak gambarnya di pantai telah diupload ke Facebook.. malu sehhhh~


3. Pengantin lelaki sempat update status Facebook semasa hari perkahwinannyer- kalo aku la, tinggalkan je teurs. huh!


4. Seorang suami telah diceraikan isterinya di Facebook.. ikut sukati depa je kan..


5. Remaja di Amerika yang terselamat kerana tidak dijatuhkan hukuman mahkamah kerana tuduhan menyerang terdapat bukti dia online di Facebook semasa kejadian...ngeh3, betol die yang online waktu tu?ntah2 orang lain.


6. Seorang kanak-kanak akhirnya ditemui keluarganya setelah 22 tahun diculik dengan bantuan dari Facebook. mak aih.. 22 tahun tu.


7. Seorang remaja telah menulis status “Jika saya mendapatkan 1,000,000 saya akan meletakkan 150 Pokemon tato di punggung saya!” malangnya, dia terus menyembunyikan diri setelah gagal memenuhi janjinya. Tak pasti 1,000,000 apa


8. Pasangan berbahagia yang menikah setelah bertemu melalui Facebook dengan nama lengkap yang sama pula! Kelly.


9. Pengantin wanita yang malang karena membatalkan pernikahannya setelah mengetahui tunangnya memeluk perempuan lain di Facebook



10. Yang akhir sekali meh kita balik ke Malaysia. Demontrasi aman di Facebook. Page yang protes bangunan 100 tingkat (Menara Warisan yang dimasukkan dalam pembentangan bajet) yang sudah mencecah 230,000 facebookan like 1M Malaysia reject 100 storey Mega Tower

Posted by YamMy at 9:20 AM 0 bebelan korang

time study week ni, tetibe aku teringat kat video ni... hoho. dah memang sebijik macam aku dah ha. cehhhh.
video

Wednesday, November 3, 2010

Saya sebatang pensel.

Posted by YamMy at 6:40 PM 1 bebelan korang


saya sebatang pensel, saya dilahirkan dikilang yang terletak di Shah Alam. Saya mengeluarkan dakwat berwarna biru, Saya berasa genbira kerana mempunyai ramai adik beradik yang lain... pada suatu hari...


haaaaaaaaaaa. pernah tak korang buat karangan macam ni. Aku sebatang kayu besbol la. Sebuah rumah la. Peti sejuk la... macam2, tu semua arahan dari cikgu kitorang. Tapi tak sangka pulak, tinggi jugak imaginasi aku nih.hohoho.. korang pon mesti pernah buat karangan macam ni jugak kan.


owh ye, selalunyer ending karangan aku asik sedih je... sob2..
Related Posts with Thumbnails
 

SeMaLAM..HarI !n! daN EsOK Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez