Tuesday, August 31, 2010

Nenek Hebat.

Posted by YamMy at 7:23 PM 1 bebelan korang


Hebat tak nenek ni.. hoho..

Kalau dah nama pon Perempuan...

Posted by YamMy at 1:23 AM 0 bebelan korang

hah.. aku nak cerita kat sini.. Pompuan kalau siap memang lambt ke ha??
hoho.. Aku pon tak paham, nape la dorang ni lambat sikit dalam hal2 bersiap ni.. hehehe...
Memang la kaum hawa ni kadang2 tu tepati masa. Tapi, aku ni bukan jenis orang yang lambat siap la... Walau pon aku ni kaum Hawa jugak.. Haaa.. nak tau sebab ape??Meh aku cerita sikit...

Masa kecik2. Ayah aku selalu sangat marah kitorang sebab lambat ciap... HOh,,, Bukan lambat pon. Tapi die ni stail pelik cikit...

Meh aku bg situasi.. Kate lah kitorang nak balik Kampung.. Hari Jumaat.. Tapi die tak bg tau pon pukul brape.. Tetiba tepacul depan pintu.." Hah.... jom gerakk..." Kitorang selalu tepinga-pinga.. Hah, nak gerak g mane la pulak kan... jawapan otai bapak aku "Aii.. kan da cakap nak balik kampung..."

Haaa... Kan aku kate Ayah aku ni pelik ckit... Die drive ikut sukati die je.. Tak tentu mase... Kalau dia rase nak gerak die gerak lah.. hoho..

Aku ni bukan ape. Terikut2 ngan care Ayah aku jee... HEEE...
Bile orang kate jom gerak.. Aku ganti baju, seluar, pakai tudung... "OK.. jom..." ahahahahaha..
Tu kalau terjadinya hal2 kecemasan la.. hehehe.. Kalau setakat nak g kelas. mestilah nak touch up2 dulu kan.. ehehehe.. tak de la koboi memanjang aku ni.. kang orang kate mayat hidup bejalan pulak.. hehe.

Monday, August 30, 2010

Luna Maya

Posted by YamMy at 11:18 AM 0 bebelan korang
Hei, sape tak kenal ngan Luna Maya kan.. meh, aku ade cite sikit pasal Luna Maya ni.

Virus ‘Luna Maya’ muncul di ranah cyber Indonesia. Seperti apa ciri-ciri file dan metode penyebaran virus yang membawa pesan agak-agak meledek penggemar video porno tersebut?

Menurut Adi Saputra, analis antivirus Vaksincom, virus ‘Luna Maya’ merupakan virus lokal yang dibuat menggunakan bahasa pemrograman Visual Basic. Ciri-cirinya, file virus itu memiliki ukuran 37 kb, tipe file application, ber-ektensi .exe, serta menggunakan icon MS Word.

Kemudian, lanjut Adi, jika virus berhasil menginfeksi komputer maka akan membuat beberapa file virus. File-file ini adalah nt.bat (di drive C:\), Amoumain.exe (di C:\WINDOWS\system32\) dan Love.exe di semua root drive.

File Love.exe itu menurut Adi akan terdapat pada setiap root drive, termasuk pada mapping drive atau removable drive. Sedangkan file nt.bat merupakan script virus untuk melakukan format drive.

Adi mengatakan, virus ‘Luna Maya’ akan menyebar lewat cara-cara yang biasa dilakukan virus lokal. Termasuk, menginfeksi USB Flash Disk atau removable disk lainnya serta menginfeksi lewat share jaringan.

Virus ini, lanjutnya, juga akan melakukan perubahan pada Registry. Perubahan dilakukan untuk menambahkan file virus agar dijalankan pada Start Up Windows dan untuk memblokir fungsi Windows tertentu.


Virus ‘Luna Maya’ Bikin ReseAnalis antivirus Adi Saputra dari Vaksincom menuturkan beberapa dampak virus ‘Luna Maya’ ini pada komputer korbannya: Pertama, adalah munculnya ledekan bagi penggemar video porno berupa sebuah jendela Pop Up dengan tulisan ‘dasar!! otak bokep…‘

Kedua, gejala ‘buka-bukaan’ akan ditampakkan oleh komputer. Ini berupa terus terbukanya drive CD/DVD-ROM, meskipun ditutup secara manual ia akan selalu terbuka kembali.

Ketiga, menu ‘Start’ di Windows akan bergoyang kanan-kiri, alias terus berubah posisinya dari sisi kanan ke sisi kiri. Tentunya, ujar Adi, hal ini akan menyulitkan pengguna saat memakai Windows.

Gejala keempat, fungsi klik pada Mouse akan berubah dari klik kiri menjadi klik kanan dan sebaliknya. Tombol pada keyboard pun akan terpengaruh oleh aksi sang virus.

Masih belum cukup, virus ini juga melakukan sabotase pada fungsi Windows tertentu. Termasuk di antaranya adalah Task Manager dan menu ‘Run..’. Komputer pun bisa menjadi lambat dan bahkan hang secara mendadak akibat sang virus.

Gejala berikutnya, virus ini akan membuat mati fungsi jam/waktu pada Windows. Lalu, secara tiba-tiba, komputer yang jadi korban bisa mati alias Shutdown tanpa peringatan.

Drive USB pun jadi korban virus ini dengan membuatnya menjadi tidak terbaca. Jika mencoba membuka drive USB, akan muncul perintah untuk memformat drive tersebut.

Virus yang menyebar lewat file bernama ‘Luna Maya’ ini juga akan mematikan beberapa aplikasi Windows. Termasuk di antaranya adalah Notepad, Windows Media Player dan Internet Explorer.

Friday, August 27, 2010

Posted by YamMy at 12:04 AM 1 bebelan korang

haa.. majoriti korang ni ada laman sosial kan... fb ke, frienster ke, twitter ke.. ape je la weiii..
korang selalu buat statement ape kat fb ea... hmmm.

adakah statement merepek macam ni : "hei, aku dah dapat garu hidung pakai kaki!!"

ataupun buat statement perasan macam ni :"shaye budak baik"

tak pun fb tempat korang sumpah seranah kat orang yang korang rase macam nak lempang muke die laju2. macam ni : "minah tu macam !@#$%^&*".... opsss.. ade perkataan yang terpaksa disensordkan. heeee

tak pon statement orang patah hati: "luruh hati ini mengenangkan mu"... ecewahhh.

tak pon yang biasa2 je la... pasal assignment, buah nangke korang masak ke... bontot tumbuh bisul ke (errkkk, ni pon nak cite ke??)... atau pasal korang dapat makwe no 4 ke.. (ni cari nahas namenyer.)

hmm... bg aku. semua tu hak masing2.. tp kt kena berfikir sebelom postkan ape2 kat fb tu. tak kira ape pon. takut menyinggung mana pihak... ye la, dunia sekarang ni kan orang suka saman menyaman... hheehhee.. sama2 lah kita renungkan.. lalala

Wednesday, August 25, 2010

streamyx da sampai...

Posted by YamMy at 4:54 PM 3 bebelan korang


Akhirnya... Streamyx da pasang kat rumah sewa aku.. DIULANGI!!! Streamyx dah pasang!!!

hoho.. sampai dua kali aku ulang... korang dapat rasa tak betapa gembira nyer aku sebab aku boleh online sepuas hati... yeehaa...

masa abg TM datang tuk pasang tenet kat rumah kitorang, kitorang ramai2 sambut die depan muke pintu.. almaklumlah kitorang dibawah pengaruh keterujaan yang melampau. bayangkan ade 7 gadis sunti sambut jejaka streamyx... satu penghormatan buat jejaka itew.. hiiiii..... lupe pulak nak bg tau, ade beberapa gadis sunti yang tak sempat nak mandi waktu tu..jangan mara yew kwn2... heeeee.

opsss... nih lagi satu hal.. tv kitorang buat mogok pulak.... mogok besar-besaran lak tu. tak de ribut, tak de taufan, tibe2 skrin tukar jadi warna biru... siap ade NO SIGNAL lagi.... dah belek2 mungkin cabel ariel die rosak kot. huh.. tak dapat nak tgk adik mia sara.. waaaaaa..

Tuesday, August 17, 2010

Sapa2 rasa hebat, mai tengok ni...

Posted by YamMy at 11:42 AM 0 bebelan korang


Membaca merupakan satu cara untuk mendapatkan informasi dari sesuatu yang ditulis. Membaca melibatkan pengenalan simbol yang menyusun sebuah bahasa. Membaca dan mendengar adalah 2 cara paling umum untuk mendapatkan informasi. Tapi, tahukah korang membaca juga dapat menguji kekuatan kuasa minda/otak korang dalam mentafsir maklumat yang dilihat oleh mata. Nak tahu lebih lanjut? Jom tengok.

(Mgnieukt kjiaan Cmabrigde Uinervtisy sseaipa upn bleoh mmbcanaya waalu hruufyna brterbaur kraena oatk ktia tiadk mngjea hruuf stau-prestau tpai mmebcaa preaktaan sceara mnyeulruh asalakn hruuf peratma jgua ynag trakehir bareda diteamptyna):-

fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid too.
Cna yuo raed tihs? Olny 55 plepoe can.

i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno’t mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt!

Jadi kalau korang dapat baca ayat tuh kurang daripada 1 minit, memang otak korang dapat berfungsi dengan cekap

Sunday, August 8, 2010

Kalaulah binatang ada Facebook..

Posted by YamMy at 11:10 AM 1 bebelan korang


Kalau binatang ada fb, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm korang selalu post tu..

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ..

Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

Ayam : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!

Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam BF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..

lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Friday, August 6, 2010

Jom diet...

Posted by YamMy at 9:10 PM 2 bebelan korang


eh3.. kite nak cite pasal diet lak kat sini.. ehehe. sape nak diet?? sile buat muke comel... okeyh, kalau da rase comel sangat, sile teruskan membace ye.. hehehe..


kalau nak diet, azam kena kuat ye dik. Jangan buat kejap aje, pastu terus tinggal... tu hangit hangit taik ayam je.


Aku penah tengok kawan aku diet, makanan yang die makan sangatlah tak menyelerakan... huhu. Oat + budu + kicap.. huhu. Tabik spring r kat die... kalau aku???!! mintak maaf je la.... huhu, aku ni dah la kuat makan, setakat oat je tak cukup. hehe..


hehe.. kat sini aku nak tunjuk kan antara makanan orang yang berdiet. Nampak sedap...Jom tengok kejap.







selamat berdiet ye pada sape2 yang nak berdiet tu... Jangan belapo dah la ye, nanti badan tak cukup nutrien... Ape la gunanya kalau kurus, tapi badan sakit kan..


Pudu

Posted by YamMy at 4:23 PM 0 bebelan korang


Roger2.. Aku sekarang kat gombak... My home town.. miahahahaha. Ahad ni balik melaka. Owh ye, hari minggu ni ada jom heboh kat sane... Tak la jauh dr tempat ktorang pon. paling aku tak sangke, dah sebulan aku dok rmah sewa rupanya.. tak sedar pon. hehe.

Dari melake ke kl, tak la jauh sangat... Tapi nak merentasi lautan manusia kat kl, ditambah dengan asap hitam yang bekepul2 tu la yang aku malas nak balik tu. Owh ye, bile pudu nak ciap ek?? Ade sape2 tau??

Hah. aku nak cite ckit ni... Mase aku jalan pergi masjid jamek tadi.. ramai orang oooo.... Hari Jumaat la katekan, orang nak p semayang jumaat la.. Aku ternmpak la ade sorang laki. melayu kot, Pakai rambut palsu kaler perang, sluar koyak kat lutut, pakai cermin mate, pastu tolak kereta baby.. Dalam kereta baby tu macam2 ade... Tak payah la aku nak senarai kan... hmmm... Aku pon dok pkir la, macam penah tgk. tapi dimana ya.. hmmmmm...

Ok la... tata, aku tak abih pkir lagi ni.. tataa..

Tuesday, August 3, 2010

Gumbira

Posted by YamMy at 11:34 AM 0 bebelan korang


Berita gembira buat aku... diulangi, buat aku je ye.. miahahaha..

Minggu depan aku balik rumah.... tu je.. ehehehe..
Nak balik sebelom puasa.. rindu sama abah, ummi, adik2 mucuk... tapi kena la tinggalkan orang tersayang kejap kat sini.. opsss. teettttt.. hehe. eh, ramai tau orang yang aku sayang.. lalalala..

ok la.. daaaa...
Related Posts with Thumbnails
 

SeMaLAM..HarI !n! daN EsOK Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez