Wednesday, October 27, 2010

diam..

Posted by YamMy at 6:42 PM 1 bebelan korang



bile seseorang berdiam diri, ianya membawa banyak maksud:

1. mungkin dia sedang bersedih
2. terlalu banyak perkara yang perlu difikirkannya.
3. memang dia tu pendiam
4. bercakap kadang2 membawa kite terjerumus kepada mengumpat, so lebih baik diam dari bercakap.
5. terasa rendah diri
6. dia tak de idea nak bercakap
7. terasa orang disekeliling tak suka dengannya
8. bila dia berhadapan dengan orang2 baru

Jadi, kalau kawan korang nmpak senyap dari biasa, tentu ada perkara disebaliknya. Berkomunikasilah dengannya.

Tuesday, October 26, 2010

masa

Posted by YamMy at 11:19 PM 1 bebelan korang
ni hasil tangan aku yang gatal.. hoho



aku selalu mengeluh, "owh, saya tak ada masa la"... Kemudian, aku telah ditanya. "Kenapa selalu kata kamu tak ada masa?, sedangkan tuhan telah memberikan kamu 24 jam sehari untuk kamu agihkan masa kamu sebaiknya. Kalau kamu kata masa yang diberikan tidak mencukupi bermakna kamu tergolong dalam golongan orang yang tak bersyukur"...

Subhanallah, ketika itu barulah aku sedar... Bahawa selama ini aku berada dalam golongan orang yang tidak mensyukuri nikmatnya. Dikala itu juga aku beristighfar...

Bila kerja tidak dapat disiapkan tepat pada waktunya, bukan bermakna aku tiada masa.. tapi aku yang tidak meluangkan masa. Fikir-fikirkanlah...






Sunday, October 24, 2010

masker

Posted by YamMy at 11:02 PM 0 bebelan korang



yaey... tetibe rase nak jage kulit pulak. hehehe. ye la, sebagai wanita melayu terakhir-ececece. aku kena la jage kecantikan....mase mude la kena jagekan. so, aku mulekan dengan menjaga kulit muke dulu...

nak beli masker mahal.. jadi kita buat la sendidi sendiri. ala, bukan susah pon... putih telur campur madu ckit. tapi kalau tak de madu, putih telur je pon jadi la. uolll nak tau, kulit jadi tegang tau lepas pakai ni. hua3. tapi ade bau hanyier telur la. huhu...

tetibe terasa cantik pulak. hihihi. berangan je lebih.




triple date

Posted by YamMy at 12:23 AM 4 bebelan korang





hehehe.. semalam kitorang buat triple date tau.. ekekeke... tp disebabkan hujan aktiviti pon terhad la. kami pergi makan asam pedas yang sedap dan makn ais krim.. hehe .tetamu paling spesial adalah en king kong. hihi... datang dr jauh tu... pssttt, memang sgt padan orang paggil die king kong - hoho.. owh ye, ade jugak suare nakal yang sibuk kate nak pergi karok.. last2 kitorang karok dalam kereta je. sagt jimatlah. hehe.


Saturday, October 23, 2010

karipap

Posted by YamMy at 6:16 PM 0 bebelan korang



hari ni mkn karipap.. hoho~ special weh. sebab karipap ni bukan macam kat kedai, tp ni karipap yang dibuat oleh cik zura yang gediks itew.. muahaha. opss, harap2 budak rumah ni tak bace blog aku. keje aku tolong tgk ,mkn n tolong 'cantikkan' karipap tersebut. hee~

makan panas2 waktu hujan mmg seronok nih.

dan hasilnyer... tadaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hehe.. nmpak sedap tak?

hoho, sebenernyer aku lupe nak amik gamba td. tp karipap kitorang lebeih kurang cam ni jugak la. hee~

Friday, October 22, 2010

rindu...

Posted by YamMy at 9:00 PM 0 bebelan korang



kalau budak laki amik gambar. mesti tunjuk macam2 aksi. kalau budak perempuan pulak. mesti sengih2 comel. haih. rindu sama mereka..^.^




Sunday, October 17, 2010

Posted by YamMy at 11:02 PM 0 bebelan korang


hari rabu dah dekat!!!
masa semakin tenat.

........................................
wajah minggu ini
.....................................
kan bagus boleh kembali begini.


oh, minggu ni sangat banyak presentation. oh!!!
T_T



orang 'tu' lagi...

Posted by YamMy at 10:57 PM 0 bebelan korang


mahu tergelak-gelak disini bila orang 'tu' yang dimaksudkan sebelum ini telah datang menyerang blog comel nih (erk, comel ke)... aku telah disoal siasat. muahahaha. jangan mara ye budak comel, saye gurau2 manje je. bolehkan?? heehhee..


::tak sangke die masih bace blog ni, walaupun blog die da lame 'tidur'. hehe

Friday, October 8, 2010

bila nasihat si perut buncit.

Posted by YamMy at 12:45 PM 3 bebelan korang


hei, tengok la perut ni... dah makin buncit.
hah! dah buncit baru nak ngadu kat aku.
nasihat aku:
sile ambil perhatian ye, sebelom bangun tido tu buat lah sit up cikit.
paling kurang pon 50 kali. kalau terasa perut tu beso sangat, buat la sikit2 dulu.


jawapan si perut buncit:
alaaa... malas la.


haih. kalau malas sila jangan mintak nasihat aku ye. -_-"

macam-macam

Posted by YamMy at 8:17 AM 1 bebelan korang

fuh.. macam2 kena pikir mggu ni, sebab byk kerja kena hantar hari isnin. plus, sabtu dan ahad ni aku kena pergi camping. semua kena siap awl2. maka terjadilah sebuah kisah.

setelah aku berhempas pulas demi menjayakan mini projek yang tak berjaya buat kesekian kali nyer (ayat macam ape je ^_^')... aku pon tertidur. tapi bila aku tido pon aku tak sedar.

dalam tido tidur aku bermimpi, mini projek dah berjaya.YES!!. terus semangat datang balik. terus aku terbangun. dan bile cek kerja2 aku balik. rupe-rupenyer tu semua mimpi. adeh ^_^".

p/s: aku kuat berangan nih.

Wednesday, October 6, 2010

Cube kira.

Posted by YamMy at 11:44 PM 0 bebelan korang



jom peningkan kepala.
cuba kira berapa orang lidi






p/s:tgk pon da pening ^.^

Monday, October 4, 2010

DOTA

Posted by YamMy at 9:46 PM 3 bebelan korang

sebaik kaki melangkah
diri harus waspada
takut terjerat
dengan musuh yang tak diduga
.
.
.
.
.
.
yaey..masa untuk main dota.


tipu je. aku mane main dota... orang 'tu' je yang main. tapi jarang2 menang. eleh.. tapi nak belagak ngan orang. wekk..


p/s: dituju khas pada orang 'tu' ^.^

Facebook

Posted by YamMy at 6:40 PM 3 bebelan korang


oh!
hari 'besar' makin tiba
kerja makin menggunung
project seakan diseru
maka, sesuatu perlu di lakukan
facebook harus HARUS deactivate kan
tp byk suare sumbang
"ah, tak lame lagi activate balik la tu"


p/s: boleh tak kamu menyokong saya?

Sunday, October 3, 2010

al-fatihah

Posted by YamMy at 8:43 PM 0 bebelan korang

sedikit geram disini.
ku khabarkan pada si dia, sipolan meninggal dunia
jawapannya "Hah, siapa?"
ku terangkan pada si dia
balasnya "ok, aku tak kenal"


huh, ayat "ok, aku tak kenal" sangat menyakitkan hati.
"innalillahiwainnailaihirojiun"
bukankah itu sepatutnya?


ya, saya juga tak mengenalinya
tapi tetap rasa kehilangan
kerna kami semua di bawah 'bumbung' yang sama


al-fatihah...
semoga beliau tenang di sana.
Related Posts with Thumbnails
 

SeMaLAM..HarI !n! daN EsOK Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez