Wednesday, January 5, 2011

Cerita Cuti Part 1

Posted by YamMy at 6:07 AM

oh my, memang dah lame tak update blog. Bukan ape, tak ada idea la nak update ape, bile bukak blog je mesti temenung jauh. Macam fikir mase depan lak, padahal nak tulis blog je pon. Seyes, aku selalu mati kutu bile nak tulis blog ni.. Bukan kutu2 atas kepala ni mati ye, tapi kutu2 kat dalam kepale aku ni yang mati.

Adeh.. Tangan aku da tegagap nak tulis dah ni. Haih. Errmmmmm...

Baiklah, sambil tarik nafas panjang.. aku rase aku nak mulekan dengan perkare2 yang aku buat time cuti sem ritu.

Cerita nya bergini....


Awal minggu pertama aku dah sibuk ngan training. Ade yang tanye, Training ape yang aku buat time cuti2 nih. Sampai sakit2 badan. sampai banyak Cop Mohor atas badan aku ni .. Lebam sane sini. Haih, turun hantaran kawin aku, tapi skang ni da Ok. No Cop Mohor lagi ok.

sape2 yang nak tau training ape yang aku buat, sile teruskan mem
baca ye, sape yang tak nak tau pon kene bace, sebab kamu dah tersinggah kat sini. hehe..

Sebenarnye, aku ade training silat untuk Karnival Wajadiri 1 Malaysia IPT PSSCM kali ke-4 di UPSI. Sape2 yang tak paham lagi, aku masuk pertandingan untuk Karnival kali ni la kirenyer, Ha.. Paham dak? Ha, Kitorang ni wakil negeri Melake tau, dan berjaye
merangkul gangsa dalam kategori 4, Kire ok la tu. Ni first time aku masuk. Tak de pengalaman lagi... Jom la layan gamba2 ni dulu. hehehe.. Korang kan suke tengok
gamba. kan kan kan...


wajah heroin kategori ke-3. Jangan main2 ngan orang dalam gamba ni, die penah belasah 9 orang sekali gus. =p.. hehe. Tabik hormat! nada ala2 dalam kawat gitew..


ni dalam kelas latihan. kalau hujan, maka berlumpurlah baju seakan orang balik dari sawah.. Tapi gwa tak de gamba tu sekarang.


ni la pahlawan2 melake yang baru balik dari 'perang'.. hencem tak kami. lengkap beruniforn dan bertanjak... peaceeee. ha, time ni tak de pingat kat leher lagi. tengok gamba lain pulak ye... hoho..


tengok la muke yang tersenyum girang ni, walaupun gangse, kami tetap puas hati.. yaey!!..


Teringat kate2 seorang sahabat ni, kita kan wakil melaka, bayangkan saje semangat hang tuah dalam diri.. Hoh, semangat habis....


Lepas selesai Karnival ni, kitorang pon balik la.. maka tamat riwayat. eh, bukan.. cerita cuti aku part 1 aku ni. Lepas ni, aku buat ape ek, kite sambung part 2 pulak ye, Adios...

1 bebelan korang:

Ichi on January 6, 2011 at 1:09 PM said...

hey. macam kenal je gambo tu. :p

Related Posts with Thumbnails
 

SeMaLAM..HarI !n! daN EsOK Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez