Sunday, January 16, 2011

Aku ni ganas sebenarnyer..

Posted by YamMy at 8:52 PM


Pernah tak korang kecik2 berangan nak jadi macam barbie doll ke? mak aku kate, mainan ni ade macam unsur khinzir sebab tu name barbie tu macam tu, dan sebab tu jugak la aku tak penah ade patung ni kat rumah.. tu sume tipu daye dari mak aku tuk elakkan aku dari merengek nak barang2 mahal camtu.dan lebih ekstrem lagi, barang aku dengan aku sume same. dari pistol sampi la ke mainan kete kecik2 tu.
ape abg aku ade, aku pon ade gak. sume barang mainan laki. sebab tu aku lagi ganas dari abg aku mase kecik2 dulu.pernah sekali abg aku kene buli ngan budak name mamat. kat tempat kitorang die la budak2 paling ganas kat kampung tu. Mamat ni berbadan besar, macam watak Giant dalam citer doremon tu. kulit die hitam. pastu hingus meleleh. eeww.. pernah sekali die ngendeng dekat abg aku, usik sampai abg aku yang comel tu sampai menangis. sian abg aku tu, sampai merah2 muke die. aku yang pantang tengok orang di tindas ni pon ape lagi. aku ambik senapang kesayangan aku, aku ketuk kepale si Giant tu sampai die nangis. Hahaha.. padan muke kau. Akibatnyer, senapang tu patah. tapi tak pe, abg aku lagi penting. Haaa. korang nampak tak betape ganasnyer aku waktu tu.Tapi sekarang ni aku dah berubah, tetap ayu macam Ana Rafali tuh. cewah. Terase diri ini cantik pulak.


*************************

Dulu aku teringin belajar obersea, boleh jumpe mat saleh hari2. Dalam imaginasi aku tu, aku berkenalan dengan mat saleh yang kacak2, kulit putih, badan bau wangi, waktu tu aku rase orang hensem adalah manusia yang wajib berbau wangi. Kirenyer, dorang ni tak de kelemahan la. sangat perfect dari hujung rambut dorang yang blonde tu sampai la ke kuku kaki die. kalau dalam tv pulak, kacukan melayu dengan mat saleh mesti kacak n cantik, cam bez je dapat muke cantik macam dorang tu. Waktu tu speakang aku mesti dah power giler. Ala yang macam orang putih dalam tv cakap tu. kalau duduk negara sejuk mesti aku pon boleh betukar jadi putih macam orang putih jugak. Kalau ade salji pulak boleh main salji. yang paling aku teringin main perang2 salji.
Bile besar ni baru aku tau yang semua tu bukan lah seperti yang aku bayangkan. ceh, propaganda betul. sebenarnyer, aku je yang mudah terpedaye mase kecik2 dulu. hihi.

2 bebelan korang:

aleen aiden on January 28, 2011 at 3:32 PM said...

ha3,tererla mak ko bagi alasan mcm tuh.macik!saye kagum.huuuu

Aida Azali on February 25, 2011 at 3:43 PM said...

wahhhhhhhhhhhhhhh :)

Related Posts with Thumbnails
 

SeMaLAM..HarI !n! daN EsOK Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez