Tuesday, January 11, 2011

Cerita Cuti Part 2

Posted by YamMy at 5:55 AM


Alooha... jumpe aku lagi. Sile buat muke gembira ye. Senyum cikit.. Alololo... comelnyer. Ceh mule nak perasan la tu. hehe...

Nak cite banyak pon tak gunakan. Kalau introduction tu panjang lebar, bukan dapat marlah pon. Ceh. Lagipun, sape la yang suke dengar orang membebel. pergi kelas dengar pensyarah membebel. pergi kerje, bos membebel. Balik rumah, mak membebel. Tengok blog, blogger membebel. ok. aku dah mule membebel. Haizz. tak macho langsung..

Minggu first cuti aku dihabiskan dengan tengok tv sampai bosan. tekan2 phone kalau orang mesej. habiskan beras kat rumah. korek2 hidung. mintak mak masak sedap2 (ahaks.. achik aku kate kalau angah balik dapat la makan sedap2 cikit. ceh.. tak besyukur langsung. hanye aku je yang leh makn sedap hokey. muahaha). Tapi, semua ni bukan mende positif kan. ok. Sile abaikan..

Tapi bile alang balik je dari kampus (die ni student UIA. skarang ni tengah buat 'metrix' kat Nilai), maka, adinda ku ini telah membuat pengishtiharan sambil membuka watikah pengishtiharan.

"Barangsiapa mahu menyertai 'join' mendaki Bukit Tabur (mule2 aku dengar adik aku sebut Bukit Taboo) pada keesokan hari, anda dikehendaki meringankan punggung anda"

Ceh, ringankan punggung. Tak macho langsung.. hikhikhik

Aku bukan nak pergi sangat. Setakat Bukit Tabur ape la sangat. Everest pon aku da panjat. ok, aku tipu. Aku pergi pon sebab suka-suka ja. Adik aku beria-ria soh ikot. Die kate tak best kalau aku tak de. ok. hikhikhik.

Malam tu jugak, aku tanya Prof. Google pasal Bukit ni. Mak aih. Cintiknyer.. Masyaallah...

Maka, pagi esok tu kitorang betolak jam 5 pagi. Sampai di kaki bukit jam 6 pagi. Lepas solat, kitorang mule kan aktiviti panjat-panjat neh. View kar atas bukit ni sangatlah cantik. Macam nak tinggal sane terus je.

Disebabkan kitorang ni banyak borak-borak n cakap-cakap n bual-bual n amik2 gambo. Kitorang sampai peak dalam pukul 10. Lame kan. hahaha..

gamba adik beradik. yang pakai cermin mata tu ustaz rock. hoyeahh.. sebelah tu klang gate.



sejuk oo.. kabus tebal..



hensem batu neih.. macam bentuk muke orang


time rehat2. Kitorang adik beradik je yang terjumpe ngan tulisan ni. Subhanallah...


Bukit Tabur ni special cikt.. bukit ni merupakan kuarza yang terpanjang di dunia. nak tau lagi klik sini dan sini ..

Kalau ank naik bukit ni da macam rock climbing. kekadang tu aku confius, macam mane aku aku naik tadi, sebab dah tak reti nak turun. Ahaks..

Ape2 pun, aku hidup lagi, dan selamat turun. alhamdulillah...

Dari Bukit Tabur, kite boleh nampak dengan jelas Kuala Lumpyr, Klang Gate dan UIA. Bukit ni pon popular dikalangan photographer, sebab view nyer sangatlah cantik.

ps: nak naik lagi bole tak.



2 bebelan korang:

Ichi on January 11, 2011 at 7:12 AM said...

mana ceritanya

YamMy on January 11, 2011 at 8:04 AM said...

sori, jari2 runcing saye ade masalah td. ahaks.

Related Posts with Thumbnails
 

SeMaLAM..HarI !n! daN EsOK Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez