Wednesday, June 1, 2011

mane rumah die 4 bijik tu?

Posted by YamMy at 4:02 PM


orang yang paling aku tak suka adalah orang yang suka menunjuk-nunjuk. Even orang tu ada rumah besar sampai gajah pon boleh masuk, ade aku kesah? aku kat sini bukan nak cakap pasal orang yang ada rumah besar sampai gajah pon boleh masuk. Tapi mengenai seseorang yang boleh buat aku panas, tapi aku kool je. hakhak.

Aku, Ummi aku berserta 2 adik aku dalam pejalanan ke Temerloh, Pahang, dalam rombongan ke majlis perkahwinan kenalan ummi aku. Dalam perjalanan balik tu, kelindan bas tu pon beborak ngan ummi aku. Tanye pasal anak. ala, biasela... topik paling common.

Kb (kelindan bas) : Ni anak ke? Belajar mana? (merujuk pada aku)

Ummi : A'a. Belajar kat Utem?

Kb : Ooo. belajar kat TEKNI ye. (Sambil pandang aku)

Aku : Erk.. salah tu pakcik. Universiti Teknikal Malaysia Melaka.

Kb : betul la tu sayang oii.. singkatannye TEKNI je.. anak pakcik pon belajar sane.

Aku : T_T (ye ke? aku tak penah dengar pulak. aku nak tanye anak die amik course ape. sedap je die potong cakap aku. hu)

Then, tetibe je pakcik tu kate macam ni :

Kb: Saye ade 4 bijik rumah tau! satu rumah pangse, satu rumah 2 tingkat, baru-baru ni saye buat lagi sebijik rumah harga 450,000... (lagi satu ape tah)

ok fine, ade aku kesah kalau ko ade sepuluh pon. ade kitorang tanye ke?

nak dijadikan cerite ni makin best adelah: kenalan mak aku merupakan jiran pakcik kelindan bas. menurut beliau, pak cik kb ni tinggal kat rumah pangsa. dan paling mengejutkan kitorang die menyewa je. Anak die tak sambung belajar mana2 pon, sekarang kerja kat warta.


wait, mane rumah die 4 bijik tu? rupanye semua yang pakcik tu cerita tipu je. hei! saye paling tak suke orang tipu2 ni. ok, kalau nak buat penyedap cerite pon, jangan la sampi semua ko tipu. aku tak kesah kalau ko tinggal dalam kotak pon, asal hati ko baik. semua orang akan suke ko.


btw, aku rase kesian kat pakcik nih. mungkin die rase rendah diri sampai menipu kitorang yang naif nih. dok mengiyakan je ape die cakap. mati2 kitorang percaye kau tau. aku pon bukan la orang senang, tapi aku bukan la susah pon. tapi kita perlu terima qada' dan qadar.. Terima apa yang DIA anugerahkan pada kita. Kalau dah tipu macam ni, jelas tak bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang.

0 bebelan korang:

Related Posts with Thumbnails
 

SeMaLAM..HarI !n! daN EsOK Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez