Wednesday, May 11, 2011

hati-hati ye wahai kaum hawa

Posted by YamMy at 4:13 PM

baru-baru ni aku ade terbace status one of my friends kat fb. statusnya bergini:

"8-10-tion= hati-hati kepada semua kaum wanita melayu...sekarang seorang lelaki india sedang galak menyimbah asid kemuka kaum wanita melayu..MOTIF???? suka2 kowt...20 orang wanita telah menjadi mangsa di sekitar kuala lumpur...suspek menaiki HONDA EX5 WARNA HITAM...berhati2 yer saudara sekaum ku..."
*aku copy paste je status ni =p

ha, siap ade nombor plat lagi kau. tapi aku tak tau la betul ke idok nombor plat tu. tapi kalau ikut logik, polis mesti dah dapat tau siapa pemilik kenderaan kalau betul no plat kenderaan tu.

mula-mula aku tak sure la betul ke tak cite orang main simbah asid neh sebab aku ade kat melake bukan kat kl. yela, siapala nak buang masa simbah2 asid.. mangsenye pulak tak kenal sapa. sapa2 pon buleh kena la kan?

tapi tengah hari tadi keluar berita pasal orang simbah asid ni. info yang aku tau.. penjenayah ni buat operasi penyimbahan asid ni *dah macam upacara ape pulakkan, pada waktu petang setiap hari isnin hingga jumaat. pada hari sabtu dan ahad pula, pada sebelah pagi.

pada pendapat aku la, orang ni sakit mentol mental kot. tak pon suka suki je, sebab die sakit hati orang tu lagi cantik dari die agaknya. tapi betul ke mangse adalah perempuan melayu sahaja? yang pan asian? cam ne lak nak kire neh? betul ke penjenayah lelaki india? betulke suspek menaiki kereta honda? ape2 pun kite serahkan jelah pada pihak berkuasa jalankan tugasnya.

so, conclusionnya.. hati2 lah di jalanraya.. dan hati2 lah dengan HONDA EX5. hee...


0 bebelan korang:

Related Posts with Thumbnails
 

SeMaLAM..HarI !n! daN EsOK Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez